divendres, 12 de setembre del 2014

Taller de còmic a AMPANS

Hola a totes i a tots.

Avui us faré una petita crònica. Fa uns dies vaig tenir la oportunitat d'impartir un taller de còmic a AMPANS. Va ser una experiència fantàstica!

Pels qui no ho sabeu, AMPANS es va iniciar com una associació sense afany de lucre l’any 1965 per un grup de pares i mares de la comarca del Bages preocupats per l’educació i la integració del seus fills amb discapacitat intel·lectual, constituint l’inici del que és avui la Fundació AMPANS.

Actualment la Fundació AMPANS presta els següents serveis a la comarca del Bages: Escola d’Educació Especial, Acolliment Residencial, Atenció Diürna, Servei d’Inserció Laboral, Centre Especial de Treball, Servei a les Famílies i Programa Vida Autònoma.

El taller tenia dues parts, una teòrica (petita) on es va parlar de conceptes bàsics a tenir en compte a l'hora de dibuixar un còmic. La segona part va ser la pràctica. En ella es va dibuixar una història que els artistes havien preparat en jornades anteriors. En un taulell vaig fer la proposta de distribució de vinyetes i els artistes es van repartir la feina. Donada la seva desbordant imaginació el guió va donar per tres pàgines, que no vam acabar en les tres horetes que va durar el taller.

Un cop estiguin les vinyetes acabades, faré la retolació en digital i la composició. I òbviament faré un segon post amb la feina feta. Es podran veure els diferents estils aplicats a la mateixa història i als mateixos personatges.

Com podeu imaginar m'ho vaig passar bomba. Espero repetir la jornada durant aquest curs. M'agradaria des d'aquí donar les gràcies a la Sònia i a la Marta per haver-me fet la proposta i per la gran feina que han fet. Però sobretot donar les gràcies als artistes que van participar a la jornada, ja que (permeteu-me el tòpic) sense ells no hagués estat possible.


Jerónimo, Juani, Angela, Gary, Rosa, Joel i Cristina: Moltes gràcies, sou uns cracks !!!

Al final de l'entrada deixo algunes fotos de la jornada.

---

Hola a todas y a todos.

Hoy os haré una pequeña crónica. Hace unos días tuve la oportunidad de impartir un taller de comic en AMPANS. ¡Fue una experiencia fantástica!

Para los que no lo sabéis, AMPANS se inició como una asociación sin ánimo de lucro el año 1965 por un grupo de padres y madres de la comarca del Bages preocupados por la educación y la integración de sus hijos con discapacidad intelectual, constituyendo el inicio de lo que ahora es la Fundación AMPANS.

Actualmente la Fundación AMPANS presta los siguientes servicios en la comarca del Bages: Escuela de Educación Especial, Acogimiento Residencial, Atención Diurna, Servicio de Inserción Laboral, Centro Especial de Trabajo, Servicio a las Familias y Programa Vida Autónoma.

El taller tenía dos partes, una teórica (pequeña) donde se habló de conceptos básicos a tener en cuenta a la hora de dibujar un cómic. La segunda parte fue la práctica. En ella se dibujó una historia que los artistas habían preparado en jornadas anteriores. En un tablón puse la propuesta de distribución de viñetas y los artistas se repartieron el trabajo. Dada su desbordante imaginación el guión dio para tres páginas, que no acabamos en las tres horas que duró el taller.

Una vez estén las viñetas acabadas, haré la rotulación en digital y la composición. Y obviamente haré un segundo post con el trabajo hecho. Se podrán ver los diferentes estilos aplicados a la misma historia y a los mismos personajes.

Como podéis imaginar me lo pasé bomba. Espero repetir la jornada durante este curso. Me gustaría desde aquí dar las gracias a Sònia y Marta por haberme hecho la propuesta y por el gran trabajo hecho. Pero sobretodo dar las gracias a los artistas que participaron en la jornada, ya que (permitirme el tópico) sin ellos no hubiera sido posible.

Jerónimo, Juani, Angela, Gary, Rosa, Joel y Cristina: ¡¡¡Muchas gracias, sois unos cracks !!!

Os dejo algunas fotos de la jornada.




Taulell amb la distribució de vinyetes
Tablón con la distribución de viñetas
La feina distribuïda. A dibuixar!
El trabajo distribuido. ¡A dibujar!
Comentant la jugada
Comentando la jugada

En plena acció
En plena acción

Una de les vinyetes, mola eh?
Una de las viñetas, mola ¿eh?

Canvi d'impressions
Cambio de impresiones

Concentració al màxim!
¡Concentración al máximo!

Procés creatiu
Proceso creativo

Fent propostes a un dels aritstes
Haciendo propuestas a uno de los artistas

Una altra vinyeta en procés
Otra viñeta en proceso

Un regal inesperat!. Unes magnífiques llibretes que fan allà mateix.
¡Un regalo inesperado!. Unas magníficas libretas que hacen allí mismo.

I la foto final (llàstima alguns van haver de marxar abans)
Y la foto final (lástima que algunos tuvieron que irse antes)

4 comentaris:

Anònim ha dit...


Moltes gràcies a tu, Manel!
vam disfrutar un munt!
impacient per veure el còmic finalitzat!

montse

Manel Cruz ha dit...

Ja tinc els originals... En quan el tingui us el passo!

Pastanaga ha dit...

Gran iniciativa. Ganes de veure el resultat final.
No hi ha video del making of?

Manel Cruz ha dit...

No... crec que es va preveure però per problemes logístics no es va fer. Gràcies per la visita comentada Pastanaga!!!